Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-27@21:57:37 GMT

بهبود جذب کربن با پرینتر سه بعدی

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۱۷۰۳

بهبود جذب کربن با پرینتر سه بعدی

محققان دپارتمان انرژی آزمایشگاه ملی Oak Ridge (ORNL) توانستند اولین نوع از تجهیزات تولیدی پرینتر سه بعدی را برای بهبود جذب کربن از انتشارات دی اکسید کربن نیروگاه های سوخت فسیلی و دیگر فرایندهای صنعتی توسعه دهند.

به گزارش «انرژی امروز» از گس ورلد، تجهیزاتی که ORNL ساخته بر یک چالش کلیدی در روش های متداول جذب کربن با استفاده از محلولها متمرکز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محققان از یک نوع افزودنی صنعتی استفاده کرده و توانستند دستگاهی چند کاره بسازند که کارایی فرایند جذب را افزایش دهد. این افزایش کارایی با از بین بردن گرمای اضافی تولیدی ایجاد شد.

جذب سطحی، یکی از متداول ترین موارد استفاده و اقتصادی ترین روش جذب کربن، با استفاده از عبور جریان گاز از یک حلال مثل مونواتانول آمین MEA، یا دیگر حلال های آمینی انجام می شود. این حلال ها با گاز عبوری واکنش می دهند.

این محققان از یک نوع ابزار چرخشی جدید استفاده کردند که یک مبدل حرارتی را با تماس دهند مبدل جامد در یک ستون جذب با بلندی یک متر و عرض هشت اینچ  یکپارچه کرده است. این ستون حاوی هفت بسته عناصر فولاد ضد زنگ متداول است.

ابزار تقویت شده چاپ سه بعدی در نیمه بالایی این ستون بین بسته های عناصر قرار داده می شود.

ساخت صنعتی افزودنی این امکان را فراهم می آورد که مبدل حرارتی در داخل ستون به عنوان بخشی از عناصر بسته ها قرار گیرد بدون اینکه هندسه ستون تغییر کند. بنابراین سطح تماس بین گاز و جریان مایع هم افزایش می یابد.

وقتی CO2 با محلول در تماس قرار می گیرد، گرمایی تولید می کند که می تواند ظرفیت واکنش CO2 با حلال را کاهش دهد.

کاهش دما با استفاده از کانال های سردسازی به افزایش جذب CO2 کمک می کند.

یکی از محققان این پژوهش می گوید قبل از طراحی سه بعدی، جاگذاری مبدل حرارتی در داخل ستون جذب CO2 مشکل بود و پیچیدگی های هندسی بسیاری به وجود می آمد. اما با پرینتر سه بعدی مبدل جرم و مبدل حرارتی هر دو داخل دستگاه تقویت شده قرار می گیرند.

ستون جذب کربن ساخته شده با پرینتر سه بعدی برچسب هاانرژی امروز تکنولوژی جذب و ذخیره سازی کربن (CCUS)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انرژی امروز آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو پرینتر سه بعدی مبدل حرارتی جذب کربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟

تین نیوز

کریدور حمل ونقل سبز و دیجیتال دریایی می تواند مشاغل سبز بیشتری ایجاد کند، بهبود سلامتی را برای جوامع محلی به ارمغان آورد و مزایای اقتصادی بی شماری به همراه داشته باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا،  محدود کردن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتی گراد نیازمند تسریع تلاش ها برای کربن زدایی بخش کشتی رانی است. حرکت اول در این ابتکار، توسعه یک کریدور حمل ونقل سبز و دیجیتال به شمار می رود که نه تنها از توسعه سوخت ها و کشتی های با کربن کم و صفر حمایت، بلکه مشاغل سبز و مزایای سلامتی خوبی برای جوامع محلی ایجاد می کند.

مطالعه ای جدید حاکی از آن است که یک کریدور حمل ونقل دیجیتال و سبز (GDSC) بین سنگاپور، لس آنجلس و لانگ بیچ می تواند بیش از ۷۰۰ فرصت شغلی در تولید سوخت با آلایندگی صفر و نزدیک به صفر تا سال ۲۰۳۰ ایجاد کند. این مطالعه جریان های تجارت دریایی بین سنگاپور، لس آنجلس و لانگ بیچ را تجزیه وتحلیل کرد و یک خط پایه از فعالیت ها و نیازهای انرژی برای کشتی هایی را ارائه کرد که تا سال ۲۰۵۰ در کریدور فعالیت خواهند کرد.

مطالعه حاضر همچنین نشان داد که این کریدور می تواند به بهبود سلامت برای جوامع محلی منجر شود و مزایای اقتصادی گسترده ای را برای کشورهای این مناطق به همراه داشته باشد.

سوخت های بدون آلایندگی و توسعه مشاغل

تجزیه وتحلیل ها مقدار سوخت های نزدیک به صفر و صفر مورد نیاز برای ترافیک در این مسیر را با مدل سازی استفاده از سوخت های جایگزین کربن صفر و نزدیک به صفر توسط کشتی هایی برآورده کرده اند که در کریدور تا سال ۲۰۵۰ فعالیت خواهند کرد. در این بررسی پارامترهای مختلفی مانند هزینه های تولید و در دسترس بودن سوخت با توجه به اهداف استراتژی IMO 2023 در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از کشتی ها در نظر گرفته شده است.

کربن زدایی دریایی برای مدت طولانی در دستور کار بوده است، زیرا حتی اگر سهم کشتی ها در گرمایش جهانی نسبتاً کم باشد، بسیار مهم است. سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) معتبرترین نهاد بین المللی در این زمینه است که پس از چندین نقطه عطف در کربن زدایی دریایی، در سال ۲۰۱۸ یک نقشه راه جامع با استراتژی اولیه کاهش گازهای گلخانه ای ترسیم و آن را در سال ۲۰۲۳ بازنگری کرد. در این بازنگری کاهش گازهای گلخانه ای هم زمان با دستورالعمل بررسی چرخه حیات (LCA) توسعه پیدا کرد و رویکرد چرخه عمر به عنوان یک بخش ضروری برای دستیابی به اهداف آب وهوایی شناخته شد.

فعالیت های انجام شده از طریق کریدورهای کشتی رانی سبز می تواند موجب کاهش کربن زدایی گسترده تر در سراسر صنعت دریایی شود و مزایای سلامتی برای جوامع محلی و فرصت های اقتصاد سبز را برای کشورها به ارمغان آورد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • کارگران پشتوانه و ستون اصلی تولید در کشور هستند
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است